Blog See all articles

Olej Jojoba - ciekawy składnik, który właściwie nie jest olejem

Olej jojoba - to obecnie jeden z najbardziej cenionych komponentów kosmetycznych na świecie. Opisując go używa się nazwy olej, ale w rzeczywistości jest to kompleks mieszaniny estrów, będących nadrzędnymi w stosunku do triglicerydów. 

label
comment 0 komentarze
remove_red_eye 1034 odsłony

Dłonie - nasza wizytówka

Często czytamy, że dłonie są wizytówką człowieka. Jednak cóż… wykonują one bardzo dużo czynności w ciągu dnia, toteż ich skóra ma prawo być zmęczona i podatna na różnorodne dolegliwości.

label
comment 0 komentarze
remove_red_eye 1046 odsłony

Cenne kwasy OMEGA

Studiując właściwości różnych olejów roślinnych spotykamy informacje o zawartości w nich kwasów omega. Czym charakteryzują się te kwasy i jakie dobroczynne działanie oferują kosmetykom? Przyjrzyjmy się im bliżej.

label
comment 0 komentarze
remove_red_eye 1119 odsłony